2019-lucky-crisers-weekend-sraz-americkych-aut-pasohlavky- (224)

1200! Tolik amerických aut přijelo na sraz Lucky Cruisers Weekend [velká fotogalerie]

Autor: Pavel Srp - 16. 6. 2019


Vyrazili jsme se podívat na 10. ročník největšího českého srazu amerických aut Lucky Cruisers Weekend, který se koná tento víkend už od čtvrtka v autokempu v Pasohlávkách. Pořadatelé hlásili účast více než 1200 automobilů!

Americká auta jsou i v České republice velmi oblíbená, ostatně právě na účasti na Lucky Cruisers Weekendu je to naprosto jasně viditelné. 1200 aut na jednom místě je opravdu hodně – i když na paty americkým autům šlapou ta socialistická, protože na jejich sraze na konci května jich byla také tisícovka. Kemp v Pasohlávkách je opravdu velký, přesto praskal ve švech a všude parkovala anebo jezdila jen americká auta. A ten zvuk osmiválců…

Tenhle sraz není jen pro veterány, ale pro všechna americká auta. Nebyl tak problém vidět Ford T z roku 1920 a vedle něj stojící nejnovější Camaro nebo Mustang. Na své si tak přišel opravdu každý návštěvník. Kromě téměř 100letého věkového rozpětí exponátů tu byly zastoupeny také prakticky všechny myslitelné karosářské varianty. Spousta aut prošla nákladnou a pečlivou renovací, případně byla ponechána v původním stavu anebo prošla nějakou tuningovou úpravou. Na mnoha vystavených autech byla i parádní patina vyprávějící jejich příběh.

Pořadatelé si ale pro návštěvníky připravili také jednu opravdovou lahůdku. Jeden z návštěvníků akce si mohl domů odvézt Chevrolet Caprice. Stačilo si jen za 200 Kč koupit lístek do slosování a pak jen čekat, jestli se na něj štěstěna usměje. Autem nakonec odjel šťastný novopečený majitel na Slovensko.

Dost řečí, podívejte se na téměř 230 fotek a nasajte tu atmosféru bublajících osmiválců, hrajícího rock’n’rollu a pořádného železa!

Štítky: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru