zahajeni_vyroby-2021-skoda_fabia-tovarna-mlada_boleslav

Škoda Auto vydala prohlášení k situaci na Ukrajině. Společně s odbory poskytne finance, materiál, ale i auta

Autor: Josef Pelikán - Zdroj a foto: Škoda Auto - Tisková zpráva - 1. 3. 2022

Škoda Auto patří k největším zaměstnavatelům v Česku a mezi její zaměstnance patří také Ukrajinci. I proto se značka rozhodla, že v současné situaci, kdy je Ukrajina okupována Ruskem, pomůže. Vydala následující prohlášení.

Prohlášení Škody Auto:

Jsme hluboce znepokojeni vojenským útokem na Ukrajinu. Doufáme v rychlé zastavení válečných aktivit a brzký návrat k diplomacii založené na mezinárodním právu.

Přečtěte si také:  Škoda s obavami sleduje ruskou válečnou okupaci Ukrajiny. Odbory se bojí o zaměstnance v ruských závodech

Máme obavy o obyvatele Ukrajiny, především pak o rodiny našich více než 600 ukrajinských kolegů v České republice a celý tým společnosti Eurocar v ukrajinském závodě v Solomonovu a v centrále v Kyjevě. V těchto těžkých dnech s nimi soucítíme. Zároveň myslíme na naše kolegy ze společnosti Volkswagen Group Rus, jejichž situace je rovněž vážná.

Ruská invaze na Ukrajinu zdražuje paliva i v České republice. Možná budeme tankovat nejdráže v historii

V jednotě je síla. Koncern Volkswagen včetně všech svých značek se rozhodl věnovat jeden milion eur Organizaci pro pomoc uprchlíkům při OSN. Na tomto daru se podílí i Škoda Auto. Nad rámec této podpory jsme se společně s naším sociálním partnerem KOVO dohodli na následujících sedmi bodech, které jsou prvními humanitárními kroky z naší strany:

Škoda Auto v tuto chvíli daruje částku 10 milionů korun české neziskové nevládní organizaci Člověk v tísni. Odbory KOVO MB podpoří sbírku města Mladá Boleslav jedním milionem korun. Zároveň budou probíhat další sbírkové aktivity na straně odborové organizace. Uprchlíkům budou dále poskytnuty ubytovací kapacity v rekreačních zařízeních v majetku Odborů KOVO MB či budou nabídnuta místa na dětských táborech pro děti uprchlíků. Zároveň budou probíhat aktivity na podporu místních municipalit v Rychnově nad Kněžnou a ve Vrchlabí společně s organizacemi Odbory KOVO KV a Odbory KOVO VR.

V případě potřeby pomůžeme každému našemu ukrajinskému zaměstnanci vybudovat v České republice prostředí pro bezpečný život jeho rodiny. Konkrétně poskytneme podporu při vyřizování víz, ubytování, jazykových kurzů, zdravotní péče, integrace, vzdělávání a v ideálním případě i zaměstnání.

Oceňujeme, že se na přijetí ukrajinských uprchlíků připravují naše partnerská města Mladá Boleslav, Rychnov nad Kněžnou a Vrchlabí. Na pokrytí jejich dodatečných nákladů nyní poskytne Škoda Auto finanční příspěvek ve výši jednoho milionu korun pro Mladou Boleslav a po půl milionu korun pro Rychnov na Kněžnou a pro Vrchlabí.

Přečtěte si také:  První kilometry za volantem modernizované Škody Karoq. Stále má motory bez jakékoliv elektrifikace

Budeme velmi rádi, pokud se zúčastníte materiálních nebo finančních sbírek, které organizují naše partnerská města. Více informací najdete zde:

Město Mladá Boleslav organizuje pro nemocnici v ukrajinském partnerském městě Tiačiv finanční sbírku, na kterou společnost Škoda Auto přispěje 1 milion korun. Tuto sbírku podpoří 1 milionem korun také Odbory KOVO MB. Protože naším hlavním předmětem je mobilita, bude se Škoda Logistika podílet na přepravě darovaných věcí a podpoří české humanitární organizace v jejich činnosti poskytnutím automobilů.

Štítky: , , , , , , ,

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Přejít na začátek