1200 koňový Monster Truck dovádí v bahně – video

Autor: Pavel Srp - 25. 8. 2014


Máte rádi čisté ruce, nažehlené límečky a naleštěné boty? Pak pro vás tohle video s největší pravděpodobností nebude. Pokud se nicnémě občas rádi zašpiníte, budete nadšení.

Hlavní roli si ve videu zahraje závodní pick up, zelený Monster Truck. Ovšem ne jen tak ledajaký. Jde o auto, které postavila společnost Craigs Automotive of Eunice a jezdí s ním závodní tým SINGER SLINGER. Od těch běžných se liší asi tak jako telefon od nástěnky. Pod kapotou je pravý americký big block 540 cui (8,85 litru), který dopuje obrovské turbodmychadlo La. 1071 Kobelco s vlastním sáním, jehož konstrukci má na svědomí ss540. O dostatečný přísun paliva se starají nové vstřikovače paliva Enderlie. Výsledkem je výkon přibližně 1 200 koní!

Auto dostalo také zcela novou převodovku Profab 21″, novou, pevnější hnací hřídel od specialisty Driveshaft Specialist z Texasu či nové obrovské pneumatiky 14.9-28 Titan SPC R2. Je toho samozřejmě mnohem více, ale důležitější je, jak to jako celek funguje dohromady. A to je jedním slovem: NESKUTEČNÉ! Však se podívejte…

Štítky: , , , , ,

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru