Lexus RC má vlastní pokrm od michelinského šéfkuchaře Andrease Møllera

Autor: Tisková zpráva - 19. 10. 2018


Ještě než Lexus představil své nové kupé RC na pařížském autosalonu, měli fanoušci možnost vidět ho na slavném bulváru Champs-Elysées. Jako první se za volant posadil michelinský šéfkuchař Andreas Møller, který zároveň pro tuto příležitost vytvořil speciální pokrm.

Andreas Møller je talentovaný dánský šéfkuchař pařížské restaurace Copenhague, oceněné michelinskou hvězdou. Proto si ho Lexus vybral, aby pro jeho nově pojaté kupé RC vytvořil speciální pokrm, který dokáže tento vůz správně reflektovat. Aby správně nasál atmosféru a pocity z jízdy novým modelem, musel si ho Andreas samozřejmě nejprve otestovat. Stal se tak vůbec prvním řidičem, který za volant designového auta s ostřejší jízdní dynamikou usedl.

Vylepšení nového RC spočívá v ještě větším komfortu, nových odvážných designových rysech a přímějším jízdním chováním. Ladnost a plynulost mu dodává hybridní motor s autonomním dobíjením i nový interiér. Jak se tyto vlastnosti mohou promítnout v jídle?

“Kromě vzhledu RC na mne udělalo dojem, jak se precizní jízda ve sportovním kupé doplňuje s tichým a hladce fungujícím hybridním pohonem. Právě tento kontrast jsem chtěl použít jako klíčový prvek mého kulinářského výtvoru,” popisuje šéfkuchař.

Sharp Yet Smooth: Makrela i cukrová vata

Jeho práce v kuchyni pak samozřejmě probíhala v duchu Lexus YET: “Vždy se snažím skloubit chutě a vůně, které byste zpravidla k sobě nedávali. Podle mě je zábavné podněcovat hosty v jejich způsobu vnímání sladkého a pikantního, a vyzdvihovat tak překvapivé kombinace chutí,” říká Andreas Møller. Výsledkem tohoto přístupu je pokrm Sharp Yet Smooth.

Makrela zauzená kouřem z dubového dřeva zkombinované s proužky kedlubny, která díky křenové marinádě získala sklovitý lesk. Bohatá plejáda různých chutí a konzistencí zahrnuje nakládanou hořčici a semena medvědího česneku, kaviárové limetky, rybíz, brutnák, řeřichu a slanobýl chlumní – tedy sladké, kyselé a slané v zajímavé kombinaci. Jako topping je použita vrstva cukrové vaty, která se po zalití šťávou z osoleného citronu, rybízu a oleje z mořských řas rozpouští a odhaluje skrytá tajemství pokrmu pod ní.

“Použít cukrovou vatu jsem se rozhodl proto, že ukrývá a poté odhaluje všechny ty dobroty pod ní, podobně jako když nastoupíte do vozidla a odhalíte mnohem více, než jste na první pohled očekávali,” komentoval Andreas.

Přečtěte si také:  Lexus představuje v Goodwoodu Electrified Sport Concept,který z 0 na stovku zrychlí asi za dvě sekundy

Překonávat očekávání zákazníků

Pro každý vůz japonské automobilky Lexus jsou typické tradice pohostinnosti Omotenashi, což je další oblast, v níž se Andreasova práce řídí stejnou touhou předvídat potřeby lidí a překonávat jejich očekávání.

“Míváme hosty z celého světa, ale jedno mají společné, všichni chtějí ty nejlepší zážitky, které si za peníze mohou koupit. Naším úkolem je naplnit jejich očekávání a poskytnout jim nezapomenutelnou zkušenost. Podstata zákaznických služeb je v podstatě jednoduchá – poskytujte hostům takovou službu, kterou byste chtěli a očekávali i vy sami, ale vždy se snažte to udělat ještě o něco lépe.”

Štítky: , , , , ,

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít na začátek